مقالات مشاوره ای

استاندارد مطالعه؛ امري نسبي يا مطلق؟

مشاوران و برنامه‌ريزان آموزشي اعتقاد دارند که مطالعه بايد پيوسته، مستمر، باکيفيت و مبتني بر يک برنامه‌ريزي اصولي باشد و تاکيد بيش از حد بر کميت و افزايش ساعات مطالعه را امري علمي و قطعي نمي‌دانند و آن را توصيه نمي‌کنند.
يکي از سؤالات بسيار مهم داوطلبان و متقاضيان آزمون سراسري، همواره آن بوده است که: در يک روز يا هفته، چند ساعت را بايد به مطالعه اختصاص داد و ساعت استاندارد مطالعه در روز و هفته، چقدر است؟
در جواب بايد گفت که اين سؤال مي‌تواند پاسخ‌هاي مختلفي داشته باشد و براي هر فرد يا داوطلب، پاسخ‌ها متفاوت است؛ بنابراين، ممکن است که ساعت استاندارد مطالعه در طول هفته براي يک داوطلب 50 ساعت و براي داوطلب ديگر 80 ساعت باشد.
در اين مثال، داوطلب اول ممکن است که توانايي و شرايط داوطلب دوم را نداشته باشد؛ بنابراين، نمي‌توان گفت که اگر تمامي داوطلبان10 ساعت در روز مطالعه کنند، اين ساعت را مي‌توان ساعت استاندارد مطالعه براي يک داوطلب آزمون سراسري در طول روز دانست.
با وجود تاکيد فراوان بر مطالعه بيشتر و افزايش کمّي آن، هرگز ميزان مشخصي از مدت زمان يا تعداد ساعات قطعي در روز را نمي‌توان به همه داوطلبان کنکور توصيه کرد.
عمده داوطلبان برتر آزمون سراسري، داوطلبان موفق و حايز رتبه‌هاي خوب، روزانه بين 8 تا 12 ساعت مطالعه را با توجه به شرايط زندگي، وضعيت روحي، آمادگي ذهني و سلامت جسمي خود تجربه کرده‌اند؛ با اين حال، اختصاص همين ميزان ساعات براي مطالعه هم، در زمان‌هاي مختلف، متفاوت بوده است؛ به عنوان مثال، در روزهاي آغازين برنامه زمان‌بندي شده، کمتر، و در روزهاي باقي‌مانده تا کنکور، اين ساعات، بيشتر بوده است.
همه داوطلبان به خوبي مي‌دانند که داشتن مطالعه کافي، و البته با کيفيت، در روزهاي مانده به کنکور، چقدر مهم و سرنوشت‌ساز است و تا چه حد مي‌تواند نقش مهمي را در آينده داوطلب کنکور داشته باشد؛ بنابراين، در اين ايام، هر چه بيشتر تلاش کنيد و از لحظه لحظه وقت خود نهايت استفاده را ببريد و آن را به مرورِ مطالب اختصاص دهيد، تا در آزمون سراسري پيش‌ِرو، با آمادگي بيشتري شرکت کنيد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *